Brief aan 2016

 

Ik schreef een brief aan 2016, omdat er zo veel is gebeurd in dit jaar. Lees je mee?


Lieve 2016

Wat was je een turbulent jaar, een jaar waar van alles gebeurden. Niet alleen met mijzelf uiteraard, maar ook veel anderen mensen. Je liet heel veel van ons de echte waarheid kennen. Je leerde ons dat niet alles is wat het lijkt, of ooit zou worden wat het lijkt. Je maakte mij boos, boos omdat ik niet wist wat er aan de hand aan was. Je liet mij huilen, potverdorie wat heb ik de boel bij elkaar gejankt. Je liet mij lachen, ondanks alles kon ik lachen als geen ander. Je leerde mij de waarheid kennen, of ik het er nou mee eens was of niet. Maar boven al liet je mij mezelf leren kennen. Ik denk dat ik nog nooit zo erg met mijzelf werd geconfronteerd. Ik leerde in 2016 ontzettend veel over mijzelf, dingen die ik echt niet wist. Ik leerde anders tegen het leven aan te kijken, werd meer bewust van mezelf, wist wat ik wel kon en niet en werd mentaal ontzettend op de proef gesteld. Fysiek was je juist een goed jaar, ik leerde dingen anders aan pakken, ik weet nu dat niet elk pijltje gelijk iets ernstigs is, ik weet op welke kleine dingen ik energie kan besparen en ik weet weer hoe het is om heerlijk buiten actief bezig te zijn.

Als je mij iets hebt geleerd dan is het zeker wel dat niet alles negatief en erg is. Ik kan mij nog goed herinneren dat mijn jaar begon in het ziekenhuis, vreselijk vond ik dit maar uiteindelijk is het wel het zetje geweest waar ik op zat te wachten. Ook het revalidatie centrum vond ik vreselijk, weg van huis en alleen maar stomme mensen om mij heen. Oh wat heb ik mij daar vaak eenzaam en verdrietig gevoeld, maar juist de stomste plekken op aarde hebben mij geleerd wat belangrijk is in het leven en hoe je iets kunt aan pakken. Ik weet ook nog heel goed de dag waar op duidelijk werd dat het op mijn oude school niet meer zou lukken. Diep van binnen wist ik dit wel, maar toen het echt werd vast gesteld kon ik maar niet aan het idee wennen. Ik zou ineens naar een anderen school moeten, weg bij mijn vertrouwde klasje, weg op de vertrouwde school en natuurlijk weg bij al mijn vriendinnen. Op dat moment kon ik mij haast niks ernstigers voorstellen, je snapt dat ik ook gehuild heb. Maar eigenlijk viel het (uiteraard) allemaal reuze mee. Ik leerde nieuwe mensen kennen en anderen verhalen.

Je was ook een erg wreed jaar, je liet mij zien dat er mensen zo hard en ijzig kunnen zijn als ze ergens geen zin meer in hebben. Lullig maar niet het ernstigste van de wereld. Je zorgde voor veel nieuwe vriendschappen, bij deze mensen voel ik mij ontzettend comfortabel en komt de ‘echte’ Cait weer langzaam naar boven.

Je was ook een jaar van bestaande vriendschappen nog meer op te laten bloeien, mensen die ik vorig jaar ontmoet heb maar nooit gedacht had dat het zo goed ging klikken. Eigenlijk was je een jaar van van alles. Ik denk dat ik nog zeker wel 4 A4tje door kan schrijven over wat voor een jaar je was.

Je word ingeruild door 2017 en ik ben benieuwd. Ik wil niet te veel hopen maar stiekem doe ik het toch. Ik hoop dat ik in 2017 een heleboel dingen kan afsluiten, deel van mijn examens kan maken, nog meer kan bewegen, niet meer zo veel ga stressen en nog veel meer. Klein beetje bang om dit uit te spreken ben ik wel.

2016 je was een bijzonder jaar.

Liefs Cait.

Bij deze wil ik ook iedereen een fijne jaarwisseling wensen en een heel gelukkig nieuw jaar. Hopelijk lezen jullie dan nog steeds mijn blog.

Liefs Cait

Caitlen Mellor
Heyhoi, ik ben Cait en ik ben 17 jaar. Woonachtig in Leidschendam, dit ligt tegen Den Haag aan. Ik schrijf op het blog liefscait.nl en vind het leuk om te winkelen, knutselen en met mijn hond wandelen.

1 Reactie

  1. Ik hoop voor je dat je alles mag bereiken wat je wilt 🙂 je hebt het heel mooi geschreven ❤. Ik weet zeker dat je zal slagen voor je examens. I believe in you 🙂
    Ben trots op je :3
    Liefs,
    Dat gekke kind dat het leuk vind om met jouw te wachten in de kou tot die rot busje een keer op komt dagen XD ( maar onee hij staat weer eens schter een verhuis wagen :p )

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *